White Beyoncé

Det har jo aldrig været en hemmelighed at magasiner retoucherer deres modeller til indimellem nærmest ukendelighed, men at der også er tale om at modeller retoucheres, så de ser mere “hvide” ud, er åbenbart også tilfældet. Hvilket vel et eller andet sted ikke burde undre. Lige nu diskuteres blandt andet om Beyoncé er blevet gjort nogle toner lysere på et nyt albumcover. Et eller andet sted er jeg sgu lidt forarget, hvis det virkelig er tilfældet at hun er blevet bleget lidt i retoucheringen af billedet, for hvordan kan man overhovedet mene, at det er nødvendigt at ændre så meget som en milimeter (eller i dette tilfælde en farvetone?) på de her i forvejen supersmukke menneskers udseende? (Her tænker jeg også på det magasincover, hvor Kate Winslet pludselig lignede en der havde tabt 15 kg. Eller filmplakaten for Pirates of the Caribbean, hvor barmspæde Keira Knightley pludselig måtte se sig selv udstyret med en lidt større barm end i virkeligheden…)

Men altså lige præcist det her med modellernes “farve” er nok ekstra kontroversielt og kunne måske endda få nogen til at mumle noget omkring skjult racisme og hvidt overherredømme. Jeg tror nu ikke, at jeg vil gå så langt, men jeg undrer mig altså over nødvendigheden af at blege Beyonce på hendes eget albumcover!?! Men før vi råber racisme og vagt i gevær, så handler det nok fra et markedsmæssigt perspektiv om, at man formoder at en café latte udgave af Beyonce, i højere grad vil appellere til både  “hvide” og “farvede” forbrugere. På den måde udvider man nemlig sin målgruppe og tjener flere penge. At det så betyder, at visse træk og farvetoner i princippet dømmes ude på forhånd, er så bare en lillebitte uheldig sideeffekt, eller?

Måske kan man også bare reducere det til et spørgsmål om trends og smag? Nu er det ikke for at skyde på folk der ynder at gå i solarium eller at bruge selvbrunere, men de fleste af os kan nok efterhånden nok godt blive enige om, at vi ikke finder Sidney Lees eller Donatella Versaces overdrevne gyldenbrune kulør appellerende? Jeg gør i hvert fald ikke. Så måske er en blegere udgave af Beyonce bare et udtryk for, at hun forsøger at tække tidens trends i en tid, hvor vi måske i højere grad bevæger os mod whiteners, fremfor mod bronzers? Hvilket måske netop er en reaktion på og en distancering fra fornævnte personaer som Sidney Lee og Donatella. Lidt ligesom med store silikonebryster, hvilket Victoria Beckham vel nok kunne tale med om. Da hun først fik dem lavet, var hun sådan en rigtig footballers wife, hvor brysterne nærmest var en del af looket, men da hun så skulle til at være seriøs designer duede det jo ikke længere at rende rundt med dobbelt d-skåle, så ud med dem! Så det er jo ikke kun hudnuancer der tilsyneladende ligger lidt under for modens tendenser, men også kropsdele og ja, vel i princippet alt, hvad der kan ændres på. Still – jeg synes sgu det er ærgerligt, at stjerner som Beyoncé ikke bare står ved deres udseende, hvilket inkluderer hele pakken. Også selvom den ikke lige har den rette trendy café latte -nuance. Men ok, det siger nok bare noget om, hvor manufactured de der superstjerner i realiteten er…

Reklamer

2 thoughts on “White Beyoncé

  1. Line siger:

    Jeg ved godt, det første billede er af Beyoncé, for har set det før, men kan slet ikke se, det er hende på billede 2. Hold da op. (Og har hun ikke også fået lidt af en Dracula-næse på sidste billede? Måske er det bare en dårlig vinkel.)

    • Charlotte siger:

      Nej, jeg sad nærmest også og tænkte at hvis de nu absolut SKULLE retouchere noget, så kunne de vel have skåret lidt af tuden, men eh, så var min pointe nok mindre værd end ingenting…! Men jo, hun ligner ikke helt sig selv. På nogen måder. Hendes hud er mørkere irl (eller i paparazzi real life i hvert fald) og tuden er normalt vist også lidt bredere. Måske det er en grafiker, som kom til at overdrive, da han skulle gøre næsen smallere, ha ha!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Reklamer
%d bloggers like this: