Kartoffelkabab med kylling

Photobucket
Photobucket
Aftensmaden fra i går; indisk kartoffelkabab (jo, sådan staves det åbenbart!) med kylling og masser af krydderier (spidskommen, koriander, paprika, garam masala) serveret med hjemmelavet tomat-raita, roti-brød og sød chili-sauce. Opskriften stammer fra kogebogen “Mit pakistanske køkken” skrevet af Rushy Rashid. “Vores indiske køkken” skrevet af Divya Das og Manu Sareen er en anden lignende kogebog, hvor jeg ofte finder inspiration og opskrifter til lækkert krydret indisk mad. At begge mine indiske/pakistanske kogebøger er udfærdiget af hhv. to tv-værter og politikeren Manu, er vist et udtryk for god markedsføring. Det var ihvertfald de to bøger der sprang i øjnene hos boghandleren i sin tid, og så er det også en klar fordel at begge bøger (i modsætning til fx. de engelske) tager højde for lokale forhold og det faktum at nogle bestemte råvarer/krydderier kan være vanskelige at skaffe, hvis man fx. ikke lige bor i en storby. Derudover er begge bøger hyggelige at “læse”, da forfatterne krydrer med små anekdoter om maden og dens oprindelse, så man bliver også lidt underholdt undervejs.

Begge kogebøger er meget anvendelige, idet de begge viderebringer lækre opskrifter, som ofte er enten inspireret af eller direkte afskrifter af familiemedlemmers yndlingsretter. Det er altså opskrifter, som er mere end gennemprøvede og som forfatterne selv bruger i deres egen hverdag. Nu har jeg efterhånden prøvet en del af opskrifterne og der er virkelig meget smag i maden, som er krydret lige efter mit hovede. Hvis jeg lige sådan hurtigt skulle sammenligne med de to indiske restauranter i Århus som jeg kender til, så vil jeg sige, at man med brug af disse to kogebøger, ville kunne lave noget selv derhjemme, som er meget, meget mere lækkert end det, man kan få lov at betale for nede i byen.

Reklamer

4 thoughts on “Kartoffelkabab med kylling

 1. Simone siger:

  Mums det ser altså væsentligt bedre ud en mit pasta med kødsovs! /Simoen/fashionmanifest

 2. Charlotte siger:

  He he, pasta med kødsovs er nu ellers en af mine livretter, det kan smage fantastisk godt – og det kan smage ad helvede til alt efter hvordan det er lavet… 🙂

 3. Anonymous siger:

  hvilke en af bøgerne vil du anbefale hvis man kun vil købe en af dem? Maden ser jo skide god ud 😉

 4. Charlotte siger:

  Uh, den er svær, hårdt presset må jeg nok sige "Mit pakistanske køkken". Det er ihvertfald den jeg har brugt mest:)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Reklamer
%d bloggers like this: