MAD!

Photobucket
Selvom jeg er studerende, ville jeg aldrig nogensinde lade mig selv (eller min familie) blive spist af med spaghetti og ketchup. Tror faktisk ikke, at jeg har fået det nogensinde, på trods af alle mine år som studerende efterhånden. Jeg vil have rigtig mad hver dag, uanset hvor tidskrævende det så er. Og sådan har det egentlig altid været – også før jeg fik børn. Selvfølgelig er der enkelte virkeligt spidsbelastede dage, hvor den står på junkfood (eller rugbrød), men det forsøger jeg at holde på et minimum. Både af hensyn til pengepungen, men også fordi jeg synes, at man får ufatteligt dårlig take away – eller også har jeg bare ikke fundet de rigtige steder endnu… Har jeg god tid, står jeg og hygger mig med at lave mad i køkkenet, som først og fremmest er mit territorium. Her regerer jeg:) Og det bedste er, når især den yngste hjælper til i køkkenet. Andre dage – som enhver med børn ved – er der i højere grad tale om “ulvetimen”, hvor der bare skal noget på bordet hurtigst muligt. Det er de uinspirerede dage, hvor man skal lave “pligt-mad”, før man kan komme videre i programmet som hedder lektier, bad, godnat-læsning og putning – og to forældre, der efterfølgende er mindst lige så putteklare som deres unger var det…

I dag fik vi speltpandekager (som er meget nemme/hurtige at lave) med grønne krydderurter og fyld af hvidløgsoksekød, cheddar, salat, spirer, avokado, frisk koriander, majs, tomater og så lige en sød chilisauce til at toppe af med. Resten af familien ruller dem sammen og spiser det som en slags kebab/tortilla. Jeg kan dog godt lide at se på de mange farver og holder den derfor altid åben, det ser lige lidt mere appetitligt ud. Jeg er så overdrevent busted lige nu, så takker af for i dag. God aften:)

Opskrift speltpandekager (4 tykke pandekager)
120 g usigtet spelt – eller grahamsmel
2 æg
ca. 2 – 2 1/2 dl. mælk (afhænger af meltypen)
1 håndfuld hakket persille eller et par spiseskefulde tørrede grønne krydderurter efter smag
salt
smagsneutral olie til stegning

Lav pandekagedagen af mel, æg og lidt af mælken, som først piskes klumpefrit. Tilsæt resten af mælken, persille og salt til du har en forholdsvist tyk dej. Sæt den i køleskabet imens du laver fyldet. Lav 4 store tykke pandekager og fyld dem med lidt kød. Hakket stegt oksekød med masser af hvidløg/hakkede friske tomater er rigtigt godt til.

Server med cheddar, avokado, salat, citronskiver, sød chilisauce, spirer, frisk koriander, majs, agurker osv. osv. – hvad du har i køleskabet….

Reklamer

6 thoughts on “MAD!

 1. Linda siger:

  Uhmmm, det ser rart og nemt ud. Den ret er hermed tilføjet mad-listen. Tak.

 2. Lea siger:

  Det kunne da ikke se mere lækkert ud!

 3. Camilla siger:

  hvor lækkert.. ! kunne man få en opskrift på pandekagerne ? 🙂

 4. Tellah siger:

  Så røg der lige en opskrift op på pandekagerne! Velbekomme!

 5. Camilla siger:

  tusind tak! – det må helelre prøves af en dag så 🙂

 6. b.entrance siger:

  Wow it sounds soooo good! :)xx

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Reklamer
%d bloggers like this: